FAQ
Mest efterfrågat
  • Jag har glömt mitt lösenord. Hur loggar jag in?
  • Jag har glömt mitt användarnamn. Hur loggar jag in?
  • Hur ändrar jag mitt lösenord eller min e-postadress?
  • Hur ändrar jag min e-postadress?
  • Hur söker jag efter jobb på Monster?
  • Hur kan jag få mer fokuserade sökresultat?
  • Hur får jag mer information om en platsannons?
  • Hur vet jag om en platsannons jag har fått via e-post är legitim?
  • Varför ska jag skapa en profil?
  • Hur uppdaterar jag min profil?
  • Hur skapar och publicerar jag ett CV på Monster?
  • Hur lägger jag till ytterligare information i mitt CV?
  • Vem kommer att kunna se mitt CV?
  • Hur kan jag vara säker på att mitt CV och personliga brev har skickats?
  • Vad är Matchmail?
  • Vad händer när jag ansöker online till en tjänst som publicerats på Monster.se?
  • Varför behöver jag skapa ett personligt brev?
  • Hur tar jag bort alla cookies?
  • Hur kan jag rapportera en tvivelaktig platsannons?

• Alla frågor

Profil
    CV
    Jobbsökning
    Visning av jobb
    Ansök
    Felsökning

Profil
    Q: Jag har glömt mitt lösenord. Hur loggar jag in? Upp
    A: Klicka på boxen 'Logga In' i det övre högra hörnet på sidan. Du får då en popup-ruta med en länk till 'Glömt ditt lösenord?'. Klicka på 'Skicka', så skickar vi dig instruktioner för hur du ändrar ditt lösenord.

Q: Jag har glömt mitt användarnamn. Hur loggar jag in? Upp
    A: Din e-postadress fungerar som ditt användarnamn. Om det inte fungerar, kontakta oss på http://mitt.monster.se/contactus/.

Q: Hur ändrar jag mitt lösenord eller min e-postadress? Upp
    A: Gå till Inställningar längst upp på varje sida. Klicka på Ändra lösenord. Skriv in ditt nya lösenord.

Q: Hur ändrar jag min e-postadress? Upp
    A: Gå till Inställningar längst upp på varje sida. Klicka på Ändra e-postadress. Ange din nya e-postadress.

Q: Hur uppdaterar jag min profil? Upp
    A: Först loggar du in på ditt Monster-konto. Klicka på CV & Profil längst upp på sidan. Välj sedan Profil.

Q: Hur ändrar jag mina e-postprenumerationer? Upp
    A: Gå till Inställningar som syns längst upp på varje sida. Klicka på Kommunikation, Nyhetsbrev & Forum och gör dina ändringar.

Q: Kommer min kontaktinformation att säljas vidare till tredje part? Upp
    A: Monster lämnar inte ut namn, adress, e-postadress eller telefonnummer till tredje part utan ditt medgivande, förutom då det är absolut nödvändigt för att följa gällande lag och regelverk eller i rättsliga ärenden där sådan information är relevant. Ytterligare information kan du läsa i Monsters Integritetspolicy.

Q: Jag vill minska antalet mejl jag får från Monster. Upp
    A: Förslagen nedan hör samman med de olika typerna av mejl du kan ta emot.
    Monsters nyhetsbrev: När du skapade ditt konto valde du också om du ville ha uppdateringar från Monster. För att ändra detta val, gå till Inställningar som syns längst upp på varje sida och uppdatera dina val under Kommunikation, Nyhetsbrev & Forum.
    Två mejl från samma arbetsgivare: Vissa arbetsgivare har sparade sökningar som automatiskt letar efter CV:n som matchar särskilt utvalda kriterier. Om du nyligen har uppdaterat din CV, kan en sparad sökning missta ditt aktuella CV för att vara ett nytt och därmed skicka ännu ett e-postmeddelande till dig.
    Bevakning av jobb: Du kan bestämma själv hur ofta du vill få meddelanden med sökresultat genom att ändra inställningarna för Matchmail. Du kan välja att få e-post mer sällan eller inte alls.

Om du fortfarande får för många mejl, kontakta oss.

Q: Jag söker inte jobb längre. Ska jag avsluta mitt konto och ta bort mina CV:n? Upp
    A: Om du inte söker jobb just nu, kan du snabbt och enkelt ändra statusen på ditt konto. Gå till Inställningar. Där kan du bestämma vilka alternativ du vill ändra.
    Du kan till exempel göra ditt CV privat (så att arbetsgivare inte kan se det), välja bort dina mejl och jobbevakningar, eller ändra andra inställningar.

Vidare, om du har några Matchmail, kan du avbryta försändelsen av sökresultat via mejl samtidigt som dina sökkriterier sparas till ett annat tillfälle. Ändra bara E-postintervallen till Aldrig.

Q: Varför ska jag skapa en profil? Upp
    A: Din profil innehåller en samling yrkesmässiga och personliga uppgifter som används för att matcha dig mot olika jobberbjudanden och personligt lämpade karriärråd - och för att hjälpa dig skapa ett CV. En komplett profil gör att du bland anant kan skräddarsy din hemsida på Monster och få rekommenderade jobb baserat på dina intressen. Klicka på profil för att fylla i information.

Q: Kan jag använda samma kontouppgifter för att logga in på mitt arbetsgivarkonto och mitt kandidatkonto? Upp
    A: Nej. Det är två helt olika konton.